- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Ravioli met champignon, walnoot en geitenkaas

Ingrediënten:
| bereidingstijd 60 minuten | recept voor 2 personen |
• 250 g (kastanje)champignons • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 1 takje rozemarijn, fijngehakt • 30 g walnoten • 100 g zachte geitenkaas
• versgemalen peper en zout • 200 g verse spinazie • lekkere olijfolie
voor het deeg: • 200 g bloem tipo 00 • 2 eieren

Bereiding:

Kneed een soepel pastadeeg van de bloem en eieren en leg het deeg minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Snijd de champignons in kleine blokjes. Verwarm 1 el olijfolie en bak de champignons een paar minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook en rozemarijn toe. Bak nog even mee. Breng het mengsel op smaak met flink peper en wat zout. Roer ongeveer 70 g geitenkaas door de champignons.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Haal het deeg door de pastamachine. Vul de ravoli met het champignonmengsel. Kook de pasta een paar minuten en voeg de laatste minuut de spinazie toe. Giet de pasta af in een vergiet.

Verkruimel de overgebleven geitenkaas over de ravioli, maal er nog wat peper over en besprenkel met een klein beetje lekker olijfolie.