- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Gazpacho

Deze gazpacho heb je zo gemaakt in de sapcentrifuge. Gebruik wel rijpe tomaten.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | recept voor 4 personen |
• 600 g rijpe tomaten • 1/3 komkommer, geschild • 1/2 rode paprika • 1 teentje knoflook • 2 el olijfolie • versgemalen peper en zout

Bereiding:

Snijd alle groenten in stukken die door de opening van de sapcentrifuge passen.

Gebruik het sap-sausopzetstuk (oftewel de schraper). Doe de tomaten, komkommer, paprika en knoflook in de centrifuge. Schenk de gazpacho in een kan. Breng op smaak met de olijfolie, zout en peper. Koel de gazpacho in de koelkast of doe er een paar ijsblokjes in.

Serveer de gazpacho eventueel met in kleine blokjes gesneden komkommer en paprika.