- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Romige courgette-lasagne



Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | recept voor 4 personen |
• verse lasagnebladen (150 g) • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 350 g courgette, grof geraspt • 200 g Quorn gehakt • 250 g ricotta • 50 g belegen kaas, geraspt • peper en zout
voor de tomatensaus: • 1 blikje tomatenblokjes • peper en zout • snufje suiker • 1 tl Italiaanse kruiden of oregano of • kant-en-klare tomatensaus (pot, +/- 400 g)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Fruit de ui een paar minuten in 1 el olie. Voeg de knoflook en courgette toe en roerbak een aantal minuten tot de courgette feller groen is geworden.

Roer 2/3 van zowel de ricotta als de kaas door de courgette. Breng goed op smaak met zout en peper.

Verwarm de tomatenblokjes. Voeg het Quorn gehakt toe. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje suiker en de kruiden.

Doe een laagje courgette in een ovenschaal, dek af met lasagnevellen. Schep er vervolgens een laagje tomatensaus op. Dek af met lasagnebladen. Ga verder met een laagje courgette, lasagnebladen en tomatensaus.

Verdeel de overgebleven ricotta en kaas over de lasagne. Zet de lasagne 15-20 minuten in de oven.

Geïnspireerd op een recept van BBC GoodFood