- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Linguine met garnalen en tomaat



Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
• 200-250 g linguine • 250 g grote garnalen (diepvries) • 6 rijpe tomaten (Tasty Tom), in blokjes • 2 tenen knoflook, fijngesneden • snuf chilipeper • klontje boter • 1 el olijfolie • 2 el wodka • 10 blaadjes basilicum, in reepjes • versgemalen peper

Bereiding:

Breng water voor de pasta aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten. Laat de knoflook niet bruin worden. Voeg de garnalen met een snuf chilivlokken toe en bak een aantal minuten.

Doe de tomatenblokjes erbij en warm even goed door. Voeg de wodka en een klontje boter toe. Proef de saus en breng eventueel nog extra op smaak met wat versgemalen peper en zout. Roer tot slot de basilicum er door.

Meng de linguine door de saus en serveer.