- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Lauwwarme linzensalade met halloumi



Voor echte vleesliefhebber kun je aan deze salade nog stukjes uitgebakken chorizo toevoegen.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 2 personen |
• 150 g Le Puy linzen • 250 kerstomaatjes, gehalveerd • 1/2 rode ui, in dunne ringen • 1/2 teen knoflook, geraspt • sap van 1/2 citroen • 1 el olijfolie • 250 g Halloumi, in blokjes • snuf cayennepeper • klein bosje koriander of peterselie

Bereiding:

Kook de linzen in ruim water in 20 minuten beetgaar. Doe ondertussen de rode ui in een schaal en besprenkel met het citroensap. Laat gedurende 10 minuten staan. Voeg de kerstomaatjes, de knoflook en de olijfolie toe en meng.

Bestrooi de blokjes halloumi met wat cayennepeper. Grill de blokjes halloumi in een grillpan. Giet de linzen af en doe ze bij de kerstomaatjes in de schaal. Voeg koriander of peterselie en wat versgemalen peper en zout toe. Meng goed. Verdeel de halloumi over de salade en serveer.

Gebaseerd op recept van BBC GoodFood