- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Lamingtons

Ingrediënten:
| bereidingstijd 60 minuten | 9 – 12 stuks |
voor de sponge cake: • 185 g bloem • 140 g suiker • 6 eieren • 60 g boter, gesmolten
voor de coating: • 480 g poedersuiker • 75 g cacaopoeder • 75 g gesmolten boter • 80 ml kokend water • geraspte kokos

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik van 18×18 cm in. Zeef de bloem. Klop de eieren met de suiker 8-10 minuten tot het mengsel dik, luchtig en bleekgeel is. Zeef de bloem boven het eiermengsel en spatel de bloem luchtig door het beslag. Spatel vervolgens de gesmolten boter door het beslag. Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in 25 minuten gaar.

Laat de cake afkoelen en snijd in 9 of 12 stukken. Meng de poedersuiker met de cacao, de gesmolten boter en het kokende water tot een glazuur. Leg de kokos op een bord of schaaltje. Haal de cakeblokjes door het chocoladeglazuur. Gebruik hier voor twee vorken. Wentel de cakeblokjes vervolgens door de kokos. Zet de Lamingtons op een rooster om het glazuur iets te laten stollen.

Aangepast recept van Donna Hay

Utaste Wijnsuggestie: De traditionele combinatie van chocolade en Banyuls is hier zeker op zijn plaats. De Banyuls Rimage heeft mooie chocoladetonen en tevens frisse zuren. Hier moet je niet teveel over zeggen, behalve geniet!