- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Hangop van karnemelk met kletskop



Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten + 1 dag | 4 personen |
• 2 liter karnemelk • 1 tl kaneel • 100 g bruine basterdsuiker • 3-4 kletskoppen

Bereiding:

Leg een natgemaakte schone kaasdoek of theedoek (zonder zeepluchtjes) in een zeef of vergiet. Hang de zeef boven een grote kom en schenk de karnemelk in de zeef. Dek de zeef af met een bord en zet de kom met karnemelk minimaal 24 uur in de koelkast.

Als het vocht uit de karnemelk is gelopen, kun je de hangop uit het doek scheppen. Breng ondertussen de bruine suiker met 2 el water langzaam aan de kook. Laat een aantal minuten op laag vuur inkoken tot een siroop. Laat iets afkoelen. Klop de hangop samen met de kaneel en 1-2 el bruine suiker met een garde op.

Verdeel de hangop over 4 bordjes. Verkruimel de kletskoppen boven de hangop en schep wat van de siroop rond de hangop.

Recept uit Delicious.