- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Coquilles in hazelnootboter

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 4 personen |
• 30 g hazelnoten, gehakt • 75 g roomboter • 1 sjalot, gesnipperd • klein bosje koriander of peterselie, fijngesneden • 12 sint-jakobsschelpen

Bereiding:

Rooster de hazelnoten in een kleine koekenpan goudbruin. Schep ze uit de pan. Doe 15 g boter in de koekenpan en fruit de sjalot een minuut of vier. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en de koriander/peterselie door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de grill. Verdeel de sint-jakobsschelpen over vier vuurvaste schaaltjes. Schenk de botersaus over de sint-jakobsschelpen. Grill de schelpen in 4-5 minuten.

Gebaseerd op een recept uit Allerhande