- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Coquilles in hazelnootboter

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 4 personen |
• 30 g hazelnoten, gehakt • 75 g roomboter • 1 sjalot, gesnipperd • klein bosje koriander of peterselie, fijngesneden • 12 sint-jakobsschelpen

Bereiding:

Rooster de hazelnoten in een kleine koekenpan goudbruin. Schep ze uit de pan. Doe 15 g boter in de koekenpan en fruit de sjalot een minuut of vier. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en de koriander/peterselie door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de grill. Verdeel de sint-jakobsschelpen over vier vuurvaste schaaltjes. Schenk de botersaus over de sint-jakobsschelpen. Grill de schelpen in 4-5 minuten.

Gebaseerd op een recept uit Allerhande

Utaste Wijnsuggestie: Dit gerecht vraagt om een verfijnde wijn, die naast romigheid voor bij de coquille en botersaus tonen heeft van noot. Houtlagering past daarbij, maar je moet uitkijken dat dit niet overheerst. De Casa Silva Viognier Gran Reserva Lolol past hier goed bij, omdat 55% van de wijn 6 maanden in Franse eiken barriques en de overige 45% in RVS tanks rijpt. Zo ontstaat een zeer fraaie bleekgeel gekleurde wijn met groene tint en krachtige, elegante geuren met aroma’s van bloemen en tonen van sinaasappelschillen en abrikoos en een lichte toets van houtrijping.