- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Geprakte kikkererwtensalade

Ingrediënten:
| bereidingstijd 5 minuten |
• 1 blik kikkererwten • 1 el rode ui, fijngesneden • 1 el basilicum (of peterselie), fijngesneden • 1 el kappertjes (of zwarte olijven in ringetjes) • sap en rasp van een halve limoen (of citroen) • scheut olijfolie • peper en zout • pitabroodjes of ander brood • eventueel harissa of geroosterde paprika of tahini of rucolakers

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een kom en prak de kikkererwten grof met een vork of een pureestamper. Rooster de pitabroodjes en vul ze met de salade. Breng op smaak met een van de smaakmakers.

Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen

Utaste Wijnsuggestie: In het kader van biologisch voedsel schenken wij bij dit gerecht een biologische wijn; Bioldo Prosecco Val d’Oca Extra Dry. De Bioldo Prosecco is een biologische wijn die vrijwel kleurloos is en een fijne zichtbare mousse heeft. Zij heeft aroma’s van groene appel en peer in de neus. In de mond is deze prosecco strakdroog met een aangename mousse en heerlijke aroma’s van peer. De afdronk is lang en frisdroog en is een heerlijke verfrisser bij dit gerecht.