- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Quinoasalade met avocado en fêta

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 3-4 personen |
• 200 g quinoa • 1 avocado • 1 kleine rode ui • 150 g fêta • sap van 1/2 citroen • 3 el olijfolie • een bosje platte peterselie, gehakt • peper en zout • 2 volle el zonnebloempitten

Bereiding:

Kook de quinoa in 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de avocado in blokjes. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Doe de ui en avocado in een kom en besprenkel met het citroensap. Snijd de fêta in blokjes en voeg samen met de peterselie toe aan de avocado.

Doe de quinoa in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de quinoa toe aan de ingrediënten in de kom. Schep alles door elkaar en breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Roer tot slot de zonnebloempitten door de salade.