- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Cupcake met framboos en roomtopping



Ingrediënten:
| bereidingstijd 35 minuten | 12 stuks |
• 75 g zachte boter • 150 g suiker • 1 ei • 150 g frambozen, evt. diepvries • 1 zakje vanillesuiker • 200 g bloem • 2 tl bakpoeder • 75 ml karnemelk
roomtopping: • 150 g poedersuiker • 40 g zachte ongezouten boter • 100 g verse roomkaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C. Pureer de frambozen. Als de frambozen uit de diepvries komen, ontdooi ze dan voordat je ze pureert. Dit kan bijvoorbeeld door ze in een pannetje kort te verwarmen.

Klop in een kom de boter en de suiker luchtig. Voeg het ei toe en roer goed tot het ei volledig is opgenomen. Voeg de frambozenpuree en roer het mengsel glad. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout.

Schep het bloemmengsel luchtig door het boter/frambozenmengsel. Voeg de karnemelk toe. Stop met roeren als alles net gemengd is.

Vul 12 cakevormpjes met het beslag (zet de papieren vormpjes eventueel in een muffinblik). Bak de cupcakejes in 20-25 minuten gaar. Laat de cupcakejes afkoelen.

Klop voor de topping de poedersuiker en boter op lage snelheid glad. Voeg dan de roomkaas toe en klop wederom glad. Klop dan op hoge snelheid tot het mengsel luchtig is. Garneer de cupcakes met de topping. Smeer het mengsel op de cupcakes of spuit toeven met een spuitzak.

Geïnspireerd op een recept uit Delicious

Utaste Wijnsuggestie: Heerlijk! En gemaakt om Brachetto bij te drinken, een rode mousserende zoete wijn. Deze wijn heeft tonen van aarbeien en frambozen en heeft mooie frisse zuren. De mooie tonen van bosfruit sluiten perfect aan bij dit cakje! Licht qua alcohol dus de ideale drank voor de zondagmiddag om deze cupcake te begeleiden.