- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Pasta met gestoofde lamsschenkel en pesto



Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten + 2,5-3 uur stoven | 4-6 personen |
• 1,2 kg biologische lamsschenkel • 2 el olijfolie • 1 grote ui, gesnipperd • 4 tenen knoflook, gesnipperd • 250 ml droge witte wijn • 2 blikken cherrytomaten • 4 takjes tijm • 250 ml water • 350 g gedroogde lasagnevellen • 1 bol (buffel)mozzarella, in stukken gescheurd • 1 bos basilicum • olijfolie • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas • versgemalen peper en zeezout

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een braadpan. Bak de lamsschenkels rondom bruin. Haal ze uit de pan. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de witte wijn, tomaten, tijm en water toe. Doe de lamsschenkel weer terug in de pan en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af* en laat de schenkels 2,5 tot 3 uur stoven. Het vlees is dan mals en valt makkelijk van het bot.

Haal de schenkels uit de pan en haal het vlees met een vork van het bot. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Breek de lasagnevellen in grove stukken en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Doe de basilicumbladen met de geraspte Parmezaanse kaas in het hakbakje van de keukenmachine. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en draai het geheel tot een pesto. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Kook de tomatensaus eventueel wat in. Voeg het lamsvlees toe aan de tomatensaus. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Schep alles goed om. Serveer de pasta met de pesto en de mozzarella.

*Je kunt eventueel een stuk bakpapier nemen en daarmee de lamsschenkels afdekken. Druk het bakpapier tot net op de saus. Leg vervolgens de deksel op de pan. Hiermee verklein je de ruimte en wordt de lamsschenkel beter gaar.

Geïnspireerd op een recept uit Donna Hay Magazine