- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Pasta met spek, kaas en walnoten


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2-3 personen |
• 250 tagliatelle (eventueel verse met kruiden) • 100 g ontbijtspek of pancetta, in reepjes • 100 g champignons, in plakjes • 1 teen knoflook, geperst • 1 tl gehakte rozemarijnblaadjes • 100 ml crème fraîche • 50 g geraspte belegen kaas • 25 g walnoten, gehakt • 2 el gehakte peterselie

Bereiding:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Als je verse tagliatelle gebruikt, begin dan eerst met de saus. Verse tagliatelle hoeft maar een paar minuten te koken.

Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan. Voeg de knoflook, rozemarijn en champignons toe en bak ze een aantal minuten mee.

Voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg de uitgelekte pasta toe en schep de saus met de peterselie en de walnoten door de tagliatelle.

Gebaseerd op een recept uit Delicious