- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Mexicaanse salade met warme avocado


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 2 avocado’s • peper en zout • komijnzaad • olijfolie • 3 handen tortillachips (naturel) • 2 handen geraspte kaas • 1 el pijnboompitten • 1 el zonnebloempitten • 1 el citroensap • 3 el extra vergine olijfolie • 1 zakje gemengde sla • 1 rode peper, zaden verwijderd en in ringetjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Leg de avocado’s in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bestrooi de avocadohelften met peper, zout en wat komijnzaad. Zet de avocado’s 15 minuten in de oven.

Verdeel de tortillachips over de bodem van een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas en de pitten. Zet de tortillachips de laatste 5 minuten bij de avocado’s in de oven.

Maak een dressing van 1 el citroensap en 3 el olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. Meng de sla met de dressing.

Haal de avocado en tortillachips uit de oven. Verdeel de tortillachips over twee borden. Leg wat sla op de tortillachips. Snijd de avocado in partjes en verdeel deze over de salade. Bestrooi met zo veel rode peper als je lekker vindt.

Gebaseerd op een recept uit Jamie’s Amerika