Mexicaanse salade met warme avocado

12.02.10

Dit is weer eens een hele andere variant van een salade met avocado. Normaal is avocado fris en verkoelend. Deze warme avocado met komijn geeft een hele andere sensatie. Verassend lekker. Vooral met de knapperige tortilla chips en de frisse sla.

warme_avocado

Een jaar geleden: Salade met gegrilde wortel en avocado
Twee jaar geleden: Pittige curry met kip en amandelen


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 2 avocado’s • peper en zout • komijnzaad • olijfolie • 3 handen tortillachips (naturel) • 2 handen geraspte kaas • 1 el pijnboompitten • 1 el zonnebloempitten • 1 el citroensap • 3 el extra vergine olijfolie • 1 zakje gemengde sla • 1 rode peper, zaden verwijderd en in ringetjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Leg de avocado’s in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bestrooi de avocadohelften met peper, zout en wat komijnzaad. Zet de avocado’s 15 minuten in de oven.

Verdeel de tortillachips over de bodem van een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas en de pitten. Zet de tortillachips de laatste 5 minuten bij de avocado’s in de oven.

Maak een dressing van 1 el citroensap en 3 el olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. Meng de sla met de dressing.

Haal de avocado en tortillachips uit de oven. Verdeel de tortillachips over twee borden. Leg wat sla op de tortillachips. Snijd de avocado in partjes en verdeel deze over de salade. Bestrooi met zo veel rode peper als je lekker vindt.

Gebaseerd op een recept uit Jamie’s Amerika

Reacties

  1. Lekker Maaike! Past wel in het plan van de voorjaarsvakantie.
    Dank en groetjes, Ellen

  2. Kijk, ik heb net avocado’s gekocht!
    Kan ik mooi eens uitproberen…
    ‘k Kwam hier omdat ik receptjes zocht voor minipannetjes, zulke pannentjes heb ik van m’n schoondochter gekregen als kadootje voor mijn nieuwe keuken.
    Het enige wat ik erin gemaakt heb tot nog toe waren (heb ze zes maanden) pasteitjes met Cantharellen en dergelijke
    En mini appeltaartjes in bladerdeeg en als variatie peertjes met amandelen in bladerdeeg….
    Bedankt voor je receptjes, je hebt een lekkere receptjes en een leuk blog 🙂

    groeten van Miekje

  3. Erg lekker!

Laat een reactie achter