- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Falafel

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 2 personen |
• 1 blik kikkererwten (400 g) • 1 teentje knoflook, gesnipperd •1 tl gemalen komijn • 1 tl gemalen koriander • 1/2 tl gemalen chilipeper • snuf zout • 2 el bloem • 1 kleine rode ui, gesnipperd • 1 handje peterselie of koriander • olijfolie • 4 pitabroodjes • tomatensalsa en/of knoflooksaus • salade • eventueel jalapeñopepers

Bereiding:

Giet de kikkererwten in een zeef of vergiet. Spoel ze goed af. Schud zo veel mogelijk water af en droog de kikkererwten verder op een een velletje keukenpapier.

Doe de kikkererwten samen met de knoflook, ui, en kruiden in het hakbakje van de keukenmachine of staafmixer. Pulseer een aantal keer tot je een kruimelige massa hebt. Schep de helft eruit en maal de overgebleven kikkererwten nog wat fijner. Meng de kikkererwten en vorm 8 burgertjes met je handen. Je moet ze vrij stevig aandrukken in je handen.

Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan. Bak de falafel-burgertjes 3 minuten aan elke kant. Serveer de falafel met warme pitabroodjes, saus en salade.

Gebaseerd op een recept van BBC Good Food