- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Vacherin Mont-d’Or fondue

Ingrediënten:
| voorbereiding 5 minuten + 25 minuten in de oven |
• 1 Vacherin Mont-d’Or • 2 teentjes knoflook, gehalveerd • 75 ml droge witte wijn • aluminiumfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een stuk folie en vouw het dubbel. Zet de kaas met doosje (zonder deksel) midden op de folie en pak de zijkanten goed in (zie foto, ik heb het dekseltje gebruikt als onderzetter, nadat hij uit de oven komt).

Prik de bovenkant van de kaas in met een vork. Steek de knoflook in de kaas (maak eventueel een inkeping met een scherp mesje). Schenk de wijn over de kaas. Zet de kaas 25 minuten in de oven tot de kaas helemaal zacht is en de bovenkant goudbruin.

Serveer met stukjes brood of met gekookte aardappeltjes.