- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Kabeljauw met geroosterde paprika en fêta



Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 4 personen |
• 600 g (duurzame) kabeljauw • olijfolie • 1/2 tl paprikapoeder • 1 teen knoflook, gehakt • 2 sneetjes brood • 2 el peterselie • 100 g geroosterde paprika, in stukjes (pot) • 50 g fêta, verkruimeld • erbij: een salade, aardappelpuree of pasta

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de kabeljauw in met een beetje olijfolie. Leg de kabeljauw in een braadslee en bestrooi met de paprikapoeder. Breng op smaak met wat zout en peper.

Scheur het brood in stukken en doe het samen met de knoflook, peterselie en 1 el olijfolie in het hakbakje van de staafmixer of keukenmachine. Hak alles tot een kruimelig mengsel. Verdeel de paprika, broodkruimels en fêta over de kabeljauw en bak de vis 15-20 minuten.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood