- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Tonijntaart met kerstomaatjes

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten + 25 minuten in de oven | 4 personen |
• 6-8 plakjes bladerdeeg • 2 blikjes tonijn (Fishes) • 2 eieren • 100 g verse roomkaas (Monchou) • 1 dl melk • versgemalen peper • 12 kerstomaatjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een quichevorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Verdeel de tonijn over de bodem van de quiche.

Klop de eieren los met de roomkaas en de melk. Breng flink op smaak met peper. Schenk het eimengsel over de tonijn. Bak de taart 10 minuten in de oven. Verdeel vervolgens de kerstomaatjes over de taart en bak de taart nog 15 minuten tot hij goudbruin en gaar is.

Gebaseerd op recept uit Het lekkere magnetronboek