- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Citroenpudding


Ingrediënten:
| 6 personen |
200 175 g suiker • 3 of 4 citroenen= 1 dl citoensap • 16 gr gelatine • 1 dl Rijnwijn (zoete witte wijn) of witte bessensap of water • 6 eieren

Bereiding:

Roer de eidooiers met de suiker en de geraspte schil van 1 citroen in een pannetje dik en wit. Voeg dan 1 dl citroensap (van 3 of 4 citroenen) en Rijnwijn of water of witte bessensap voorzichtig toe. Laat de eierdooiers op de kachel, onder flink roeren, binden.

Roer, van het vuur af, de gelatine er door, die eerst in ruim koud water geweekt en daarna goed uitgeknepen is. Klopt het eiwit zeer stijf en giet hierbij de gebonden massa als deze wat bekoeld is. Doe den pudding in den vorm, die met het ongeklopte eiwit is omgespoeld, als ze stijf begint te worden.

Na nieuwjaarsdag kan ik vertellen of het inderdaad zo lekker is als ik altijd gedacht heb.

Ik heb het uitgeprobeerd en ik kan je vertellen dat de smaak precies zo was als ik me herinnerde. Ik heb er wel wat minder suiker in gedaan (175 gr in plaats van 200 gr). Bij het uit de vorm halen ging het niet helemaal zoals ik me had voorsteld, maar een kniesoor die daarover valt.