- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Snoekbaars met shiitake en boksoi



Ingrediënten:
| bereidingstijd 35 minuten | 4 personen |
• 2 el zonnebloemolie • 150 g shitake, in plakjes • 2-4 stronkjes boksoi (mini paksoi), blaadjes losgehaald • 1 teentje knoflook, geraspt • 2 cm gemberwortel, geraspt • 2 el oestersaus • 1 el Japanse sojasaus • 4 snoekbaarsfilets à 100-125 g • 80 ml sake of rijstwijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan. Roerbak de shiitake en boksoi enkele minuten. Voeg de knoflook, gember, oestersaus en sojasaus toe. Schep alles door elkaar en zet het vuur uit.

Bestrooi de snoekbaarsfilet met peper en zout. Leg elke filet op een stuk aluminiumfolie. Schep 1/4 van het groentenmengsel met wat saus er op. Schenk een klein scheutje sake of rijstwijn over de vis en vouw het pakketje goed dicht.

Leg de vispakketjes op een rooster in de voorverwarmde oven en bak de vis in 20 minuten gaar.

Gebaseerd op een recept uit Delicious