- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Citroenroomtoetje

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten + 3 uur opstijven | 4-6 personen (of 10 kleine porties) |
• 500 ml (of 750 ml) slagroom • 110 g (of 165 g) suiker • 1 el (of 1,5 el) fijngeraspte citroenschil • 60 ml (of 90 ml) citroensap • extra slagroom om te garneren
voor de citroenwafeltjes: • 35 g bloem • 40 g poedersuiker • 2 eiwitten • 40 g boter, gesmolten • 2 tl geraspte citroenschil

Bereiding:

Doe de room samen met de suiker in een steelpannetje. Verwarm de room al roerend op halfhoog vuur en laat de suiker oplossen. Breng de room aan de kook en laat nog 3 minuten doorkoken.

Haal van het vuur en roer de citroensap en de citroenrasp door de room. Laat het mengsel 5 minuten afkoelen en giet het vervolgens in kopjes of glaasjes. Zet de citroenroomtoetjes 3-4 uur in de koelkast om ze te laten opstijven.

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, poedersuiker, eiwitten, gesmolten boter en citroenrasp in een kom. Mix de ingrediënten tot een beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep een eetlepel beslag op de bakplaat en smeer dit dun uit tot een reep van 12 cm lang. Herhaal dit tot het beslag op is. Bak de wafeltjes 6-8 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat de wafeltjes afkoelen.

Serveer de citroenroomtoetjes eventueel met een beetje slagroom en een citroenwafeltje.

Bron: Donna Hay magazine