- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Zalmtartaar

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 5 – 10 personen |
• 500 g verse zalm • 2 sjalotjes, gesnipperd • 3 el citroensap • versgemalen zwarte peper • 3 el sojasaus • eventueel veldsla of waterkers • olijfolie • balsamicoazijn

Bereiding:

Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng met de sjalot en citroensap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en sojasaus.

Schep de zalmtartaar in kleine schaaltjes. Je kunt de zalmtartaar ook in een kookring scheppen om de tartaar mooi op het bord te krijgen. Je kunt ook kopjes met plastichfolie bekleden. Schep de zalmtartaar in de kopjes en druk de tartaar aan. Leg een bord op het kopje, keer om en verwijder de kopjes en de folie. Verdeel eventueel wat veldsla of waterkers om de zalmtartaar. Druppel wat olijfolie en azijn over de sla en bestrooi met wat zout en peper.

Utaste Wijnsuggestie: Je zoekt hier een wijn voor met voldoende frisheid, een beetje vettigheid en redelijk wat kracht. De kracht is nodig omdat de sjalotjes, waterkers, zalm en de kruiden voor aardig wat smaaksensatie zorgen. Een wat frissere Chardonnay met niet al te heftige houtopvoeding is hiervoor de ideale begeleider.