- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Appel & peer crumble met custard

Ik heb ze nu ook! Bij Excellent Eten zag ik deze kleine pannetjes. Deze kende ik al van Le Creuset, maar hoeveel ovenschaaltjes heeft een mens nodig? Voor de prijs van € 2,50 kon ik ze niet laten liggen bij de Xenos. Je bent een Hollander of je bent het niet 😉 .

Deze crumble kun je met elk soort fruit maken. Gebruik gewoon iets van het seizoen. De crumble is vrij zoet. Wat mij betreft hoeft er dan ook geen extra suiker over het fruit. Een klein scheutje eau de vie of kirsch over het fruit zorgt voor een beetje pit. Serveer met een bolletje vanilleijs, koude vanillevla of een scheutje warme zelfgemaakte custard.

Een jaar geleden: Lasagne met pompoen en champignon

Ingrediënten:
| bereidingstijd 45 minuten | 2 personen |
voor de crumble: • 75 g bloem • 40 g boter • 30 g suiker • snufje zout
fruit: • 1 appel • 1 peer • eventueel een scheutje eau de vie
voor de custard: • 1 eierdooier • 10 g ((zelfgemaakte) vanillesuiker • 75 ml volle melk

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Je kunt dit ook met de hand doen. Wrijf dan het mengsel tussen je vingers tot kruim.

Snijd het fruit in blokjes en verdeel over de bodem van de ovenschaal(tjes). Verdeel de crumble over het fruit. Bak de crumble 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C of tot de crumble goudbruin is.

Klop de eierdooier met de suiker. Giet de melk en de eierdooier in een steelpannetje. Verwarm de melk onder voortdurend roeren totdat de melk begint te binden. Haal van het vuur. Serveer de crumble met een schep custard.