- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Aubergine en tomaat uit de oven

Na een veel te grote (maar heerlijke) entrecôte op vrijdagavond, heb ik ter compensentie een weekend vegetarisch gegeten. Op zondag melty mushroom Wellingtons en op zaterdag deze simpele ovenschotel. Aubergines zijn vlezige vruchten. Ze hebben vanzichzelf niet heel veel smaak, maar combineren heel goed met smaakmakers als knoflook, oregano of basilicum.

De textuur van aubergine blijft altijd een beetje stevig en dat zorgt voor een speciale bite, zoals bijvoorbeeld in caponata. Serveer dit gerecht met pasta, rijst of lekker knapperig brood. Ik vind het gerecht zelfs zo lekker dat ik het al twee keer gemaakt heb in vier dagen.

Twee jaar geleden: Warmgerookte zalm met salsa


Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | 2 personen |
• 1 aubergine, in plakken • 3 trostomaten, in plakken • 1 bol mozzarella, in plakken • Parmezaanse kaas • peper en zout • 1 el olijfolie • 1 el oregano • 2 el zonnenbloempitten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel 1 el olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg de plakken aubergine dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi met (flink) peper en zout. Beleg met de plakken tomaat. Bestrooi met de oregano en nog wat peper en zout. Verdeel de plakken mozzarella over de tomaten. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over de ovenschotel.

Bak de groenten 20 minuten in de oven. Strooi er dan de zonnebloempitten over en bak nog 10 minuten tot de kaas goudbruin is.