- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Tomatenchutney

De eerste bijdrage van een ander foodblog is binnen! Mangerie maakte ingelegde zure tomaten als bijdrage voor het foodblog event van september 2009. Wie volgt?

Zelf heb ik ook nog een bijdrage met tomaten: tomatenchutney. Deze zoete, licht pikante tomatenchutney is bijvoorbeeld lekker op een stokbroodje entrecôte.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 3 uur | 750 ml |
• 1,2 kg tomaten, in stukken • 100 g bakgember • 350 g suiker • 350 ml azijn • 2 tl zout • 2 tl sambal oelek • 2 tl kaneel • 6 kruidnagels • 100 g rozijnen

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat de chutney in ongeveer 3 uur inkoken. Roer regelmatig.

Schenk de chutney in warme, schone potjes en sluit af. Gebruik hiervoor eventueel een jamtrechter. Laat de potjes afkoelen en bewaar op een koele donkere plek. De tomatenchutney is een aantal maanden houdbaar.

Gebaseerd op een recept uit ‘In pot en fles’ van Annette Mierhof