Tomatenchutney

> 60 minuten, Sausjes, spreads en dips 4 comments

De eerste bijdrage van een ander foodblog is binnen! Mangerie maakte ingelegde zure tomaten als bijdrage voor het foodblog event van september 2009. Wie volgt?

tomatenchutney

Zelf heb ik ook nog een bijdrage met tomaten: tomatenchutney. Deze zoete, licht pikante tomatenchutney is bijvoorbeeld lekker op een stokbroodje entrecôte.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 3 uur | 750 ml |
• 1,2 kg tomaten, in stukken • 100 g bakgember • 350 g suiker • 350 ml azijn • 2 tl zout • 2 tl sambal oelek • 2 tl kaneel • 6 kruidnagels • 100 g rozijnen

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat de chutney in ongeveer 3 uur inkoken. Roer regelmatig.

Schenk de chutney in warme, schone potjes en sluit af. Gebruik hiervoor eventueel een jamtrechter. Laat de potjes afkoelen en bewaar op een koele donkere plek. De tomatenchutney is een aantal maanden houdbaar.

Gebaseerd op een recept uit ‘In pot en fles’ van Annette Mierhof

4 Comments

  1. Altijd geintereseerd in chutneys na onze Nieuw Zeeland verblijf. Daar maakten we chutney van allerlei verschillende vruchten. Werd vaak gedaan met nog groene tomaten. Je gember is lekker, maar je azijn lijkt me wat veel. 350ml is beter?
    JG

  2. Je hebt helemaal gelijk. 350 dl is inderdaad teveel. Dat moest 350 ml zijn. Dank voor de aanwijzing!

  3. Lijkt me een heerlijk recept!
    Bedoel je met bakgember de gember van de bakafdeling in potjes ?

  4. Ja. je hebt twee soorten in potjes: bolletjes stemgember en een soort waar bakgember op staat. Dit zijn kleine stukjes stemgember.