- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Garnalen en avocado met Marie Rose-saus

Altijd een goede combinatie: garnalen en avocado met cocktailsaus. Door de gebakken garnalen en de pittige Marie Rose-saus is dit gerecht weer net even anders.

Twee jaar geleden: Amai Udon


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 1 of 2 rijpe avocado’s • halve krop botersla of little gem • bloem • 225 g grote garnalen, gepeld • olijfolie • 2 tenen knoflook, velletje verwijderd • 1 volle tl paprikapoeder
voor de Marie Rose-saus: • 4 el mayonaise • 1 el tomatenketchup • 1 tl worcestersaus • 1 tl wiskey • 1 citroen • zeezout en peper uit de molen

Bereiding:

Meng de mayonaise, ketchup, worcestersaus en wiskey in een kom. Voeg naar smaak het sap van een halve citroen en peper en zout toe. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

Halveer de avocado, verwijder de pit en haal de avocado uit de schil. Snijd avocado in reepjes. Meng de avocado met een klein beetje citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel een aantal blaadjes sla over twee borden. Schep de avocado op de sla.

Doe een handje bloem in een kom. Voeg de garnalen toe en hussel ze tot ze helemaal bedekt zijn. Neem een koekenpan en verwarm deze op hoog vuur. Giet een scheut olijfolie in de pan. Stamp de tenen knoflook plat en trek ze in stukjes. Doe de knoflook met de garnalen in de pan en hussel ze goed door de hete olie. Voeg wat zout, peper en paprikapoeder toe en bak de garnalen in 3-4 minuten krokant en goudbruin.

Verdeel de garnalen over de sla. Bestrooi met een beetje paprikapoeder en serveer met de Marie-Rose en de citroenpartjes. Lekker met stokbrood.

Gebaseerd op een recept uit Jamie’s Kookrevolutie