- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Kip met kaas-mosterdvulling

Vandaag ben ik een beetje werk-ontwijkend-gedrag aan het vertonen. Niet dat ik niks te doen heb, in tegendeel. Genoeg te doen, maar gister had ik reeds een drukke dag en morgen ben ik weer de hele dag op pad. Vandaag zit ik in een soort luwte op kantoor. Een luwte die ik een beetje koester. Dus dat betekent de eerste lunch buiten op het terras bij Zomers. Uit de wind en in de zon was het uitstekend toeven.

Verder heb ik een nieuwe ‘feature’ voor mijn website gemaakt. Geïnspireerd door Smitten Kitchen heb ook ík nu een verwijzing naar posts van vorig jaar en twee jaar geleden. Als ik af en toe door mijn site blader kom ik allerlei ‘vergeten’ gerechten tegen. Dus dit is bedoeld als een soort ‘reminder’. En hup, nu weer aan het werk.

Een jaar geleden: Spaghetti met artisjok, olijf en citroen
Twee jaar geleden: Tortilla’s met ossenhaas en paprikapoeder


Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | 4 personen |
• 4 kipfilets • 1 bol mozzarella, in kleine stukjes • 50 geraspte belegen of oude kaas • 1 el grove mosterd • peper • 8-12 plakjes ontbijtspek • 1 pondje krieltjes • 1 bakje kerstomaatjes • 1 bakje champignons

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de krieltjes vijf minuten voor. Giet ze af. Meng de stukjes mozzarella met de gerapste kaas en mosterd. Breng op smaak met wat peper. Snijd de champignos door de helft of in vieren.

Snijd de kipfilets in de lengte in. Vul elke kipfilet met 1/4 van het kaasmengsel. Druk de filets dicht en wikkel ze in 2-3 plakjes ontbijtspek. Leg de gevulde kipfilets in een braadslee. Verdeel de champignons en krieltjes om de filets heen. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bestrooi de aardappels met een beetje zout en peper. Zet de braadslee 10 minuten in de oven.

Verdeel de tomaatjes over de braadslee en bak de kip nog 15 minuten of tot de filets gaar zijn. Je kunt de schaal nog even onder de grill zetten, mocht de ontbijtspek nog niet bruin zijn.