Pasta met zalm, citroen en crème fraîche
23.03.09Even snel een post pasta in elkaar draaien.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 150-200 g pasta • 100 g gerookte zalm, in stukjes • 1-2 bosuitjes, in ringetjes • 125 ml crème fraîche • rasp van halve citroen • peper en zout
Bereiding:
Kook de pasta in ruime kokend water gaar. Zet, als de pasta bijna gaar is, een koekenpan op het middelhoog vuur. Fruit de bosui heel kort in een klein beetje olie. Voeg de gerookte zalm en crème fraîche toe. Verwarm de saus kort.
Giet de pasta af en voeg eventueel (als de saus te dik is) een paar eetlepels kookvocht toe aan de saus. Doe de citroenrasp bij de saus en breng op smaak met zout en peper. Meng de saus met de pasta.
was erg lekker
Van Arnoud op 30.12.09 10:27 am
Mooi!
Van Maaike op 30.12.09 11:29 am
was echt niet te vreten, mn mond stond zowat in de fik en ik heb heel de avond op de pot gezeten. bah.
Van bennie op 24.05.11 10:01 am
Weet je zeker dat je die avond niet ook nog naar een spicy homobar bent gegaan?
Van Dennie op 26.05.11 7:02 pm
Heerlijk!!
Van Kim op 07.11.11 6:02 pm
Heb vaker pasta met zalm gegeten, vandaag doe ik er eens citroenrasp bij, denk dat het een subtiel smaakverschil zal geven! Tip: peterselie is ook nice!
Van sana op 21.12.11 4:55 pm
Goed recept, de kinderen smullen er ook van, vooral als er een stokbroodje met knoflookboter bij zit.
Van Michael op 24.06.12 5:13 pm