- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Pasta carbonara

Soms heb ik zin in iets hartigs en romigs. Iets in de categorie ‘troostvoedsel’. Dat je na een lange dag werken en nog een paar uur werk voor de boeg snel op tafel hebt. Pasta carbonara voldoet volledig aan dit profiel. De fluwelige saus heeft een fantastisch structuur en de stukjes knapperige bacon zorgen voor wat bite. Eigenlijk hoort er ook nog een glaasje lekkere rode wijn bij, maar ik houd het nu maar even bij een espresso na de maaltijd.

Ingrediënten:
|Bereidingstijd 20 min | 4 personen |
• 450 g linguini of penne of spaghetti • 12 plakjes bacon of pancetta • 100 ml room • 5 eierdooiers • 125 g Parmezaanse kaas, geraspt • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Kook de pasta gaar in ruim kokend water. Bak ondertussen de plakjes bacon/pancetta knapperig in een beetje olie. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en verdeel in stukjes.

Klop de eierdooiers los met de slagroom, de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en wat versgemalen zwarte peper. Voeg de bacon toe aan het eiermengsel.

Giet de pasta af en meng de pasta gelijk met het eiermengsel. Roer dit goed door. Het ei stolt nu een beetje door de warmte van de pasta, maar doordat je het niet meer verwarmd blijft de saus fluwelig en romig en wordt het geen roerei. Strooi voor het serveren nog wat extra geraspte Parmezaan over de pasta en maal er nog wat extra zwarte peper over. Lekker met een simpele groene salade.

Bron: Happy Days van Jamie Oliver